Jak zajistit zvýšenou bezpečnost jízdy

pneumatiky

Bezpečnost jízdy je kombinací několika faktorů. Budete muset být dobrý řidič s patřičnými řidičskými zkušenostmi v letních i zimních podmínkách. Pokud nemáte zkušenosti s řízením v zimních podmínkách, měli byste cvičit na speciálních řidičských kurzech.

Pochopení toho, jak auto působí na sněhu a ledu, je nesmírně cenné a zvyknout si na prodlouženou brzdnou dráhu na kluzkém povrchu je důležité pro bezpečnou jízdu. Ujistěte se tedy, že si se svým vozem poradíte i v ošemetných situacích. Musíte také pochopit, jaký vliv má správná volba pneumatiky pro různé povrchy.

Budete se muset ujistit, že máte bezpečné auto a že je v dobrém stavu. Brzdy musí správně fungovat; tlumiče musí být v dobrém stavu. Všechna světla na autě by měla fungovat; stěrače by měly stírat okno efektivně a čistě.

Pneumatiky na autě by měly být v dobrém stavu, se správnou hloubkou dezénu a se správným tlakem v pneumatikách. Musíte mít také správné pneumatiky pro danou sezónu. Budete potřebovat letní pneumatiky pro teplé období a zimní pneumatiky pro chladné období. Zimní pneumatiky předčí letní pneumatiky při teplotách pod nulou stupňů.

Zajištění toho, že výměna pneumatik je provedena včas před začátkem zimy, zajistí, že budete mít namontované správné pneumatiky, když je budete potřebovat, a také to, že je nebudete sundávat příliš brzy, vám poskytne široké bezpečnostní období.

Více informací o bezpečné jízdě najdete na: https://www.nokiantyres.cz/