Co hledat při výběru nových letních pneumatik?

Když zvažujete nákup nových letních pneumatik, musíte při hledání dobré sady pneumatik hledat několik věcí. Pneumatiky jsou klíčovou součástí bezpečnosti vozu; bez dobrých pneumatik nebude řízení vozidla bezpečné. Proto může být výběr pneumatik kritický. Měli byste se ujistit, že pneumatiky, které si koupíte, jsou určeny pro použití, kde budete pneumatiky používat. Část výběru bude také záviset na tom, zda pro zimní sezónu používáte zimní pneumatiky.

Je důležité, aby letní pneumatiky měly dobrou přilnavost na suchém povrchu, ale protože v létě budou také silné deště, budete potřebovat dobrou přilnavost i na mokré vozovce. Měly by mít dezén, který je optimalizován pro odvádění vody, aby dobře bránili aquaplaningu. Přilnavost pneumatik za mokra lze nalézt na povinném štítku pneumatiky připevněném k pneumatice pro snadné srovnání. Měli byste zvolit pneumatiku, která má dobrou přilnavost za mokra a také nízký valivý odpor. Nízký valivý odpor zajistí, že vaše vozidlo nespotřebuje více paliva, než by mělo.

Rolující hluk může být další vlastností, na kterou byste se chtěli podívat. Souvisí to spíše s komfortem jízdy, kde může být vysoký hluk odvalování dost rušivý, zvláště pokud máte elektromobil nebo hybrid, protože jsou ve své podstatě tišší než čistě benzínové vozy. Je stejně důležité zkontrolovat rychlostní hodnocení, aby byly vaše pneumatiky navrženy pro rychlost, kterou chcete jet. To je samozřejmě důležitější, pokud máte výkonné auto a rádi jezdíte rychle. Pokud plánujete jet po Německu, kde na dálnici nemáte rychlostní limity, možná budete chtít jet vysokou rychlostí a potřebovat pneumatiky, které to umožňují.

Další informace týkající se výběru správných letních pneumatik naleznete na: https://www.nokiantyres.cz/

View more presentations on SharePresentation